0
0

Valabile în data de 27-04-2022

SITUAȚIA COVID-19

NOUTĂȚI PE LARG

     

COVID 19: De astăzi, elevii de gimnaziu și liceu se întorc la școală. CJSU a stabilit și spațiile publice deschise în care este obligatorie purtarea măștii.


Marți, 18 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat două hotărâri, una care vizează scenariile de funcționare în unitățile de învățământ, iar a doua  care stabilește care sunt zonele publice deschise în care este obligatorie purtarea măștii.

Prin hotărârea nr. 139/18.05.2021, CJSU, ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de Covid-19, de Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, a luat decizia modificării scenariului de funcționare în unitățile de învățământ din municipiul Brașov, aprobând trecerea în scenariul 1, ceea ce presupune că, începând cu data de 19 mai, toți elevii de la școlile și liceele din Brașov vor putea fi prezenți fizic la unitățile de învățământ. Reamintim că până astăzi, 18 mai, unitățile de învățământ din municipiu funcționau în scenariul 2, respectiv, prezență fizică pentru copiii de la grădiniță, elevii din ciclu primar și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

Cea de a doua hotărâre a CJSU, cu nr. 140/18.05.2021, stabilește care sunt zonele publice deschise unde este, în continuare, obligatorie purtarea măștii.

Astfel, pe lângă zonele publice deschise unde purtarea măștii este obligatorie conform Hotărârii de Guvern nr. 550/14.05.2021 – piețe, târguri, stații pentru transportul în comun – CJSU a stabilit că această obligativitate rămâne în vigoare și pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, precum și în Piața Sfatului, Piața George Enescu, pe străzile: Republicii, Mureșenilor, Apollonia Hirscher, Michael Weiss și în zona caselor de marcat de la Grădina Zoologică.