0
0

Valabile în data de 27-04-2022

SITUAȚIA COVID-19

NOUTĂȚI PE LARG

     

Testarea rapidă a angajaților cu simptome dă rezultate la Primăria Brașov 


În urma cu două săptămâni, pentru a proteja cetățenii care intră în contact cu funcționarii Primăriei Brașov, au fost implementate o serie de măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în interiorul acestei instituții și a celor din subordinea Consiliului Local. Una dintre aceste măsuri implementate a fost aceea de înființare a unui centru de testare pentru angajații din Primăria Brașov și din serviciile publice. Acest centru utilizează testarea antigen, care oferă rezultate în maxim 15 minute și are o acuratețe de peste 95%.

Centrul de testare a devenit funcțional din data de 17 noiembrie și deja se văd rezultatele acestei măsuri, prin faptul că angajații confirmați pozitiv au fost scoși din colectiv și s-au evitat situațiile dinainte, când un angajat a îmbolnăvit un întreg serviciu. De exemplu, la unul dintre serviciile primăriei, dintr-un număr de 13 angajați, de la depistarea unui angajat s-a ajuns la 9 confirmați pozitiv, alți 2 au fost în carantină și doar 2 au ieșit cu testul negativ.

„Am avut zilnic testări, am avut cazuri de angajați care au fost depistați pozitiv și au fost ulterior testați PCR. Ne ajută, numărul de cazuri a scăzut în ultima săptămână, asta înseamnă că funcționează. Faptul că reușim să izolăm cazurile suspecte în timp util și că reușim apoi, acolo unde avem confirmare de îmbolnăvire, cu restul colegilor din birou, fie să desfășurăm activitatea în telemuncă, fie să mărim spațiul în care își desfășoară activitatea, a ajutat la reducerea la jumătate a numărului de cazuri“, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

Într-o săptămână și jumătate s-au efectuat 18 teste. Două persoane au fost confirmate pozitiv la testul antigen și și-au făcut și testul RT-PCR. Odată cu confirmarea primită la testul antigen, cele două persoane s-au izolat la domiciliu, astfel că nici un coleg nu a mai fost confirmat pozitiv.

Prin implementarea acestui sistem de testare rapidă, dar și a celorlalte măsuri impuse la nivelul Primăriei și instituțiilor din subordinea Consiliului Local, s-a reușit ca în 10 zile numărul bolnavilor să se reducă de la 26 la 8 persoane la nivelul Primăriei Brașov.

În cursul zilei de astăzi, la acest centru sunt programați pentru testare alți 9 angajați ai unei instituții din subordinea Consiliului Local.