0
0

Valabile în data de 27-04-2022

SITUAȚIA COVID-19

NOUTĂȚI PE LARG

     

COVID 19: Programul creșelor, corelat cu cel al școlilor


Având în vedere numărul mare de cazuri de îmbolnăvire confirmate în municipiul Brașov, decizia Guvernului de a suspenda cursurile unităților de învățământ pentru următoarele 30 de zile, și ținând cont de Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență nr. 20/27.10.2020, decizia municipalității este de a menține și suspendarea cursurilor la toate creșele din Brașov.
„În urma discuției pe care am avut-o și astăzi cu conducerea Serviciului Administrare Creșe și a discuțiilor din ultimele zile cu domnul primar Allen Coliban, creșele din Brașov vor rămâne în continuare închise. Atât timp cât rata incidenței numărului de cazuri este de peste 3 la mie și unitățile de învățământ sunt închise, decizia de a menține deschise creșele ar fi fost nu numai incoerentă, ci ar fi expus copiii, familiile lor și angajații la un risc inutil“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Conform Hotărârii CLSU nr. 20/27.10.2020, ,,la o rată a incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1000 locuitori, în Municipiul Brașov, pe durata intrării în on-line a cursurilor tuturor unitățiilor școlare din Municipiul Brașov, se supendă activitatea în toate creșele”.