0
0

Valabile în data de 27-04-2022

SITUAȚIA COVID-19

NOUTĂȚI PE LARG

     

Angajații Direcției de Asistență Socială distribuie la domiciliu măștile pentru persoanele defavorizate


Angajații Direcției de Asistență Socială Brașov s-au deplasat astăzi la domiciliul beneficiarilor pentru a distribui măştile de protecţie destinate familiilor şi persoanelor defavorizate, acordate în baza OUG nr. 78/2020.

„Întrucât aceste măști  au fost ridicate de la sediul Direcției de doar 19% dintre potențialii beneficiari și pentru că ne dorim ca măștile să ajungă la fiecare dintre persoanele îndreptățite, săptămâna trecută am început în cartierul Astra, iar astăzi distribuim  aceste măști în zonele  Griviței, Noua, Hărmanului și Valea Cetății. În teren se află 25 de echipe formate din câte doi reprezentanți DAS, iar zilele următoare încercăm să ajungem și în celelalte zone ale municipiului“, a precizat directorul general al DAS, Mariana Topoliceanu.

Reamintim că primele măști din această categorie au ajuns la beneficiari în perioada 10 – 14 septembrie.

Persoanele îndreptățite sunt:

  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensii în valoare de până la 800 lei inclusiv (exemplu pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială);
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.

Se acordă un număr de 50 de măşti de protecție pentru fiecare persoană, aferente unei perioade de 2 luni, pe baza documentelor doveditoare (act identitate, cupon pensie, certificat de handicap).

Persoanele îndreptățite sunt așteptate să își ridice și direct măștile de protecție, la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23.

Distribuirea măștilor de protecție se face cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorități în această perioadă și luarea măsurilor necesare în scopul protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților.