0
0

Valabile în data de 27-04-2022

SITUAȚIA COVID-19

NOUTĂȚI PE LARG

     

Sedința Comitetului Local pentru Situații de Urgență


După ce, în cursul dimineții, primarul George Scripcaru a avut discuții cu prefectul Mihai Catalin Vasîi, cu șeful IJP Brașov, chestor de poliție Valentin Flucuș, cu inspectorul șef al IJJ Brașov, colonel Cristian – Elly Paliștan și directorul Poliției Locale, Nicolae Aldea, acesta a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a aproba o serie de măsuri necesare reducerii riscului apariției virusului COVID-19 (Coronavirus).

  • CLSU a aprobat achiziția tuturor echipamentelor și materialelor necesare pentru funcționarea în condiții optime a centrelor de carantină. Personalul medical din cadrul Direcției de Asistență Socială (cel care deservea unitățile școlare) va asigura serviciile medicale în cadrul acestor centre de carantină. Paza centrelor va fi asigurată și de Poliția Locală.
  • Procedurile de atribuire pentru locurile de parcare rezidențiale, care trebuiau să înceapă în data de 6 aprilie, vor fi amânate pentru o dată comunicată ulterior.
  • Începând cu data de 16 martie, Centrul de Agrement din Poiana Brașov își suspendă activitatea cu publicul până în data de 31 martie.
  • RATBv, operatorul de transport,  va implementa o serie de măsuri ce vizează limitarea contactelor călătorilor cu angajații, cu bancnotele și cu aparatele poziționate în zone cu flux mare de călători. Începând de mâine, 14 martie 2020, va fi restricționat accesul în mijloacele de transport public de călători pe prima ușă, atât pentru urcare, cât și pentru coborâre, în cazul mijloacelor de transport care nu au cabina închisă pentru șofer. Tot de mâine, șoferii RATBV nu vor mai vinde bilete de hârtie în niciun autobuz de pe vreun traseu. În cel mai scurt timp posibil, va fi introdusă în planul tarifar posibilitatea de a achiziționa abonament(e) lunar(e) prin intermediul aplicației 24pay, cu ajutorul telefonului mobil și a QR codurilor amplasate în mijloacele de transport. RATBV recomandă folosirea cât mai mult cu putință a titlurilor de călătorie electronice (carduri) și încărcarea lor online.

Totodată, primarul George Scripcaru a precizat că a avut o discuție cu ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, căruia i-a solicitat să facă demersurile necesare pentru amânarea termenului de plată a impozitelor locale pentru sfârșitul lunii aprilie sau, în cazul în care situația se prelungește, chiar până la sfârșitul lunii iunie.